Kaimo turizmo sodyba „Pas tėvukus“

Jau nuo 1985 m. sodybos „Pas tėvukus“ savininkė Marijona Striaukienė ir jos dukra Jurgita puoselėja kulinarinio paveldo tradicijas, kurias perėmė iš anytos ir močiutės S. Striaukienės, mokytojos tautodailininkės, knygų apie žemaičių kulinarinį paveldą autorės J. Uginčienės  bei kaimo moterų.

Šeimininkių pasididžiavimas – tradicinis kastinys, kuriuo ne tik vaišinami sodybos svečiai, bet ir rengiami jo pristatymai turizmo parodose Lietuvoje ir užsienyje. Kastinys sukamas iš naminės grietinės ir naminio rauginto pieno. Tradiciškai gardinamas druska, kmynais, česnaku, valgomas uždėjus ant karštos bulvės, prieš tai ją pamirkius kanapėse.

Sodyboje gaminami ir kiti tautinio paveldo produkto sertifikatu įvertinti tradiciniai žemaitiški valgiai. 2014 m. dalyvauta konkurse „Lietuvaitės šeimininkės“ ir užimta I vieta. Sodyboje jau per 15 metų teikiamos apgyvendinimo ir kitos turizmo paslaugos, rengiamos edukacinės programos, per kurias pristatomi įvairūs žemaitiški ir lietuviški patiekalai.

Su lankytojais galime susikalbėti lietuviškai, rusiškai, angliškai, vokiškai ir prancūziškai.

 

 

Kontaktai

Naujienos
Partneriai
Apie projektą

Projektas „Pieno kelias: nuo vietos gamintojo iki vartotojo“ Nr. 4TT-KE-13-1-0002 finansuojamas, pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos IV krypties „LEADER metodo įgyvendinimas“ priemonę „Teritorinis ir tarptautinis bendradarbiavimas“.