Giedrės ir Pauliaus Klapatauskų ūkis

Tai smulkus šeimos ūkis. Ūkis šioje vietoje egzistuoja daugiau nei 200 metų. Klapatauskai šio ūkio šeimininkais tapo 2010 m.  Netrukus jie įsigijo pirmą džersių veislės karvę ir ėmėsi sūrių gamybos. Ūkininkai vadovaujasi principu „pats auginu, pats gaminu, pats parduodu“. Dabar pagrindinė ūkio veikla –  savų karvių žalio (nepasterizuoto, gyvo) pieno fermentinių sūrių, tikros rikotos, natūralaus jogurto, lydyto sviesto gamyba ir pardavimas.

Nuo gegužės iki rugsėjo mėn. nedidelėms grupėms, nuo 10 iki 18 asmenų, tik suderinus su ūkio šeimininkais, ūkyje organizuojami ūkio istorinės aplinkos pažintiniai užsiėmimai su sūrių degustacija.

Su lankytojais galime susikalbėti lietuvių, rusų, lenkų ir anglų kalbomis.

 

 

Kontaktai

Naujienos
Partneriai
Apie projektą

Projektas „Pieno kelias: nuo vietos gamintojo iki vartotojo“ Nr. 4TT-KE-13-1-0002 finansuojamas, pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos IV krypties „LEADER metodo įgyvendinimas“ priemonę „Teritorinis ir tarptautinis bendradarbiavimas“.